perjantai 17. syyskuuta 2010

Kaura-omenapiiras

Syksyn tullen omput herkuiksi :) 
Piti kokeilla jotain uutta sen iänikuisen omenapiirakan tilalle ja tämmösen kasailin.



Pohja
4dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
150g voita
½dl kylmää vettä

Nypi vehnäjauho, sokeri ja kylmä voi ryynimäiseksi. 
Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Omenatäyte

1kg omenia
2rkl sitruunamehua
1,5dl fariinisokeria
2tl kanelia
1½rkl vehnäjauhoja

Kuori ja pilko omenat kuutioiksi kulhoon. Lisää muut aineet ja sekoita lusikalla sekaisin.

Kauramuruseos

3dl kaurahiutaleita
75g voita
0,75dl fariinisokeria
1tl kanelia
0,25dl vaaleaa siirappia

Sulata voi ja sekoita muiden aineiden kanssa muruseokseksi.


Jaa taikina 2 osaan, 1/3 ja 2/3 noin suurinpiirtein :) 
Kauli taikina reiluksi 26cm korkeareunaiseen vuokaan niin että taikina nousee myös reunoille. 
Kaada omenat vuokaan ja murustele kauraseos päälle. 
Kauli kansi ja kuvioi jos haluat ja painele kiinni reunoilta pohjataikinaan. 
Voitele pinta munalla. 
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 45min 200 astetta. 
Jos pinta meinaa tummua liikaa peitä piiras foliolla. 


Hyvää vaniljakastikkeen kanssa vielä lämpimänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti