Ohje on äidin peruja :)
4 munaa (L koon)
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
3 dl jauhoja (kaakaopohjaan korvasin 0,5dl jauhoista kaakaolla)
2 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ainakin 10min), kiehuva vesi pienissä erissä sekaan kokoajan vatkaten. Kuivat aineet sihvilän kautta sekaan ja vatkaimen hitaimmalla nopeudella tai nuolialla käsin sekasin.
Vältä turhaa vatkaamista.
Tältä suurinpiirtein pitäisi kovan vaahdon vatkatessa näyttää :)
Ja tältä veden lisäämisen jälkeen. Sienikakun taika piilee noissa kuplissa :)
Leikkaa vuuan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 30 min. Jos tuntuu että alkaa tummumaan liikaa niin laita vuuan päälle folio, mutta vasta ko pohja on ollut 15-20min uunissa ettei lässähdä.
Kumoa pian uunista ottamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.
Vältä turhaa vatkaamista.
Tältä suurinpiirtein pitäisi kovan vaahdon vatkatessa näyttää :)
Ja tältä veden lisäämisen jälkeen. Sienikakun taika piilee noissa kuplissa :)
Leikkaa vuuan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 30 min. Jos tuntuu että alkaa tummumaan liikaa niin laita vuuan päälle folio, mutta vasta ko pohja on ollut 15-20min uunissa ettei lässähdä.
Kumoa pian uunista ottamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.
Tämä taikina on juuri sopiva 24cm vuokaan.
Vuokien koot ja munamäärät L kokoisilla munilla
Vuuan korkeus 6cm
(näitä käytän siis itse ja todennut toimivaksi kaavaksi)
Vuuan korkeus 6cm
(näitä käytän siis itse ja todennut toimivaksi kaavaksi)
15cm -> 2munaa -> 8hlö
20cm -> 3munaa -> 15hlö
24cm -> 4munaa -> 20hlö
25/26cm -> 6munaa -> 25hlö
28cm -> 8munaa -> 30hlö
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti